O autoru

Moje ime je Miroslav Mirković. Fotografija je strast koja u mom slučaju ne prestaje evo već 30 godina. Odkad znam sebe vezan sam za fotoaparat. Fotografija je nešto što je u isto vreme i moj posao i moj hobi. Biti fotograf za svadbe u Novom Sadu je zahtevan, lep, napet i uzbudljiv posao.

Da bi bili dobar fotograf morate da se stalno usavršavate i da učite. Jednostavno, fotografija zahteva posvećenost. Današnja tehnologija je fantastična i pruža obilje mogućnosti ali morate je poznavati i pravilno koristiti. Imam utisak kao da je juče bilo kada sam pravio prve fotografije sa starom dobrom ruskom Smenom, kada sam u mračnoj komori razvijao filmove i trudio se da dobijem prve fotografije u boji. Naravno, to danas zvuči arhaično ali sve je to bila prava osnova da bi u ovo vreme digitalnih aparata i postprodukcije na računaru fotografije izgledale savršeno.

Najčešće fotografišem svadbe. Prilikom rada na "wedding" fotografiji mora se paziti na mnogo stvari, ipak mislim da je presudna želja da se fotograf apsolutno posveti mladencima i da "uhvati" sve one emocije koje taj dan čine tako posebnim. Siguran sam da taj pristup donosi najbolje rezultate... Uostalom, fotografije govore same za sebe. Iako su na ovom sajtu predstavljeni neki moji radovi, najnovije fotografije uvek možete videti na mom facebook profilu.

U svom poslu koristim isključivo vrhunske alate. Fotoaparate, objektive i bliceve koje potpisuje čuvena japanska firma Nikon. Vrlo često se udružim i sa mojom koleginicom Ibojom Balaž jer je rad u paru efikasniji a sve zarad najboljih rezultata i zadovoljnih klijenata.